Οδηγός Περιοχής

Η Σάμη βρίσκεται στη βόρειο-ανατολική ακτή της Κεφαλονιάς, 20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Αργοστόλι και είναι ένα πολύ πολυσύχναστο λιμάνι εργασίας, αν και εξαιρετικά γραφικά.

Είναι μια σύγχρονη πόλη με ένα ευρύ όρμο με τον μακρύ δεντρόφυτο προκυμαία με υπέροχη θέα στο νησί της Ιθάκης.

Στην προκυμαία υπάρχουν πολλές ταβέρνες, μπαρ και εστιατόρια, όπου θα βρείτε επίσης μερικά από ψαριά της ημέρας από τα αλιευτικά σκάφη που γεμίζουν το λιμάνι.

Λιμάνι Σάμης
Υπάρχουν δύο λιμάνια πλοίων καθώς και ένα καΐκι και προβλήτα σκαφών κρουαζιέρας, στο περίφημο λιμάνι της Σάμης. Τα Ελληνικά πλοία έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και τώρα ένα ταξίδι με πλοίο για την ηπειρωτική χώρα, για τα ψώνια μιας ημέρας στην Πάτρα είναι μια πραγματική απόλαυση

Θαλάσσιο Ταξί

Τα θαλάσσια ταξί σας μεταφέρουν από τη Σάμη στο νησί της Ιθάκης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κανονίσει όσα αφορούν την ώρα άφιξης και αναχώρησης

Το Ναυτικό Μουσείο Σάμης εκθέτει όλους τους τύπους από τα σκάφη της ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής και όχι μόνο. Τα εκθέματα είναι φτιαγμένα από διάφορα είδη ξύλου, με μήκος που κυμαίνεται από 1,20 έως 4 μέτρα.  

Επιπλέον είναι κατασκευασμένα σε ναυπηγικές γραμμές, κάτι που σημαίνει πως είναι πλόϊμα, καθώς επίσης και με την παραμικρή λεπτομέρεια που παρουσιάζει ο κάθε τύπος ξεχωριστά.  

Οι επισκέπτες  θα περιπλανηθούν ανάμεσα σε είκοσι τέσσερα σκάφη κάνοντας ένα ταξίδι 3500 χρόνων!  

©2011-2022 remezzo-sami.gr
Designed by infohitech.gr